Названо найпопулярніші альбоми 2008 року

Reuters
За даними Міжнародної федерації грамзапису (IFPI), за минулий рік було продано 6,8 млн копій цього диска. Крім того, впродовж місяця після виходу в червні 2008 року, альбом Viva La Vida побив рекорд за кількістю завантажень в мережі.

На другому місці опинилися ветерани року, гурт AC/DC зі своїм 15-м студійним альбомом Black Ice. У трійці лідерів також саундтрек до фільму-мюзиклу Mama Mia! по пісням гурту ABBA.

Четверте місце дісталося молодій Уельській співачці Даффі з її дебютним альбомом Rockferry. Замикає п'ятірку фіналістів Metallica зі своїм дев'ятим студійним альбомом Death Magnetic.

Шосте і сьоме місця дісталися платівкам, які вийшли до 2008 року, а саме альбомам Spirit Леоне Льюіс і Black to Black Емі Уайнхаус.

Варто зазначити, що в лютому 2009 року гурт Coldplay також визнали гідним премії Греммі у трьох номінаціях, зокрема за найкращий рок-альбом.

Нагадаємо, раніше авторитетне музичне видання Rolling Stone опублікувало Топ-50 найкращих альбомів 2008 року. Очолила рейтинг платівка бруклінського колективу TV on the Radio - Dear Science, яка вийшла у вересні. Альбом Coldplay посів у цьому списку 7-е місце.