Журналіст з Полтави заявив, що його сину при затриманні підкинули наркотики

Reuters

Як заявивсьогодні, 12 вересня сам Банний, 1 вересня близько 15:20 співробітники міліціїзатримали його сина Богдана, підкинувши останньому наркотики.

Банний пов’язуєцей інцидент зі своєю професійною діяльністю.

"Це розправачерез сина зі мною. Я якраз веду справу з квартирними шахраями іміліціонерами-наркобаронами, яких кришує міліція", - зазначив журналіст.

За його словами,міліція порушила проти його сина кримінальну справу по ст. 309 ч. 1Кримінального кодексу (незаконне виготовлення, придбання, зберігання,перевезення або пересилка наркотичних засобів, психотропних речовин або їханалогів без мети збуту).

Банний стверджує,що його син ніколи не вживав наркотики і є свідки, які бачили, як міліціонерипідкидали пакет з наркотиками його сину.

Правозахисник зазначив,що результати експертизи проведеної обласним наркологічним диспансеромпідтверджують, що у сечі в затриманого не виявлено слідів наркотичних речовин.

Наразі міліція некоментує інцидент, ведеться слідство.

Нагадаємо, ужовтні 2008 року Банний заявляв, що був затриманий і побитий співробітникамиміліції біля пам’ятника Леніну в Полтаві, де проходила акція членівВсеукраїнської організації Тризуб ім. Степана Бандери.

Тоді Баннийнамагався сфотографувати захід.

Газетаправозахисної тематики Приватна справа була заснована Банним у 1995 році,виходила щонеділі накладом по 15 тис. штук, але з 2011 року через відсутністьфінансування її вихід припинений.

Банний має вактиві більше 100 журналістських розслідувань з правозахисної тематики.