Вибори президента Македонії виграв прихильник вступу у НАТО та ЄС

АР

За даними ЦВК, на другому турі президентських виборів, який відбувся в неділю, Іванов набрав 437 тисяч голосів виборців.

Водночас, його конкурент - кандидат від провідної опозиційної партії Соціал-демократичного союзу Македонії Любомир Фрчкоський - отримав підтримку лише 252 тисяч жителів республіки. Як повідомляє Euronews, Фрчкоський визнав свою поразку, не чекаючи закінчення підрахунку голосів.

Явка виборців на виборах у Македонії склала 42%. Щоб вибори визнали такими, що відбулися, на дільниці повинні прийти не менше 40% виборців. Міжнародні спостерігачі заявили, що вибори мали демократичний характер.

Новий глава македонської держави вже подякував македонцям за підтримку, додавши, що "Македонія змогла організувати демократичні і вільні вибори".

За його словами, "основними пріоритетами його зовнішньої політики стануть інтеграція в НАТО і Європейський Союз". Водночас, новий лідер македонців зазначив, що "слід попрацювати над вирішенням проблеми про назву країни з нашим сусідом Грецією".

Нагадаємо, в червні 2008 року під час парламентських виборів в Македонії відбулися зіткнення у населених албанцями регіонах. На президентських виборах 2009 року кандидат, якого підтримували етнічні албанці, не пройшов у другий тур. Більшість виборців-албанців 5 квітня на дільниці для голосування не прийшли.