У Києві поховали Павла Загребельного

У Києві поховали Павла Загребельного
ukrlib.com.ua

Цивільну панахиду було призначено на 12 годину дня в приміщенні клубу Кабінету Міністрів України. Але до місця прощання люди з квітами у руках стали стягуватися задовго до цього.

Попрощатися з видатним письменником прийшло близько 300 людей. Серед них були Президент Віктор Ющенко, актор Богдан Ступка, поети Іван Драч і Дмитро Павличко, письменник Віталій Коротич, спікер Верховної Ради Володимир Литвин, телеведуча Ольга Герасим’юк, музикант Ян Табачник, книговидавці брати Капранови.

"Він не підтримував гонінь на Дзюбу, Ліну Костенко. Хоча повинен був це робити, як голова Союзу письменників, - зазначив Віталій Коротич. - Він говорив речі, які нормальний український письменник ніколи б не сказав іншому. Він говорив те, що хотів сказати другу, якого хотів врятувати".

Після закінчення цивільної панахиди у Володимирському соборі відбулася церковна панахида, після чого тіло Павла Загребельного поховали на Байковому кладовищі.

Як повідомлялося раніше, Президент України доручив уряду здійснити низку заходів з увічнення пам’яті видатного українського письменника.

Видатний письменник, Герой України, лауреат Державної премії СРСР, Шевченківської премії помер в ніч з 2 на 3 лютого.

Загребельний - автор знаменитих творів Роксолана, Диво, Євпраксія, Я, Богдан, Гола душа, Ангельська плоть, Юлія.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK