Податкова заявила, що виграє у судах 95% справ

Податкова заявила, що виграє у судах 95% справ
АР

Якповідомляється, чиновник заявив, що цього року суди постановили стягнути зпорушників податкового законодавства на користь держави 26,8 млрд. грн.

Водночас, зазначивподатківець, загальна чисельність судових справ за участю ДПС зменшилася на19,2 тисяч позовів (на 12%).

"Мипоставили на перше місце якість, а не кількість. Якщо ми йдемо до суду, топовинні йти з аргументованими, безперечними, переконливими позовами. Для цьогоретельно вивчається як законодавство, так і практика його тлумачення суддями",- сказав Клименко. Крім того, пояснив він, досудовому вирішенню ситуацій, щовиникають у відносинах між платниками податків і органами, зараз приділяєтьсязначно більше уваги, ніж раніше.

Також Клименкододав, що податківці найчастіше звертаються до суду з позовами про припиненнядіяльності підприємця або юридичної особи, великий відсоток складають такожсправи про стягнення податкової заборгованості.

Платники, у своючергу, використовують законодавчу можливість оскаржити донарахування і штрафнісанкції по ПДВ і податку на прибуток, резюмував чиновник.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK