У Лос-Анджелесі оголосили номінантів на Золоту малину

blogspot.com

До найгірших фільмів 2008 року також потрапили Нереальний блокбастер, Знайомство зі спартанцями, Явище, Красуня і потвора та В ім'я короля:історія облоги підземелля.

Найгіршим актором, крім зірки Секс-гуру Майка Маєрса, можуть стати Аль Пачіно (88 хвилин і Право на вбивство), Едді Мерфі (Знайомтеся: Дейв) або Марка Уолберг (Макс Пейн і Явище).

На звання найгіршої актриси претендують Камерон Діаз (Одного разу у Вегасі), Кейт Хадсон (Золото дурнів і Дівчина мого найкращого друга), Джессіка Альба (Секс-гуру і Око), а також акторський ансамбль фільму Жінки - Аннетт Бенінг, Єва Мендес, Дебра Мессінг, Джада Пінкетт-Сміт і Мег Райан.

Однак найбільший персональний врожай малини, судячи з усього, збере Періс Хілтон - у неї вже три номінації: найгірша акторка (Красуня і потвора), найгірша роль другого плану (Генетична опера), а також екранний дует зі стрічки Красуня і потвора.

Переможців Золотої малини визначить голосування 687 чоловік, що у вісім разів більше, ніж кількість членів журі Золотого глобуса. Церемонія вручення нагороди відбудеться в Голівуді 21 лютого - за день до оголошення імен нових лауреатів Оскара.

У 2008 році фавориткою Золотої малини стала акторка Ліндсей Лохан. Фільм з її участю Я знаю, хто вбив мене (I Know Who Killed Me) визнано найгіршою, а саму Лохан - найгіршою акторкою. Найгіршим актором тоді виявився Едді Мерфі за роль у комедії виверти Норбіта (Norbit).

***

Антинагороду Золоту малину заснував американець Джон Уілсон у 1980 році. Список претендентів на малину за традицією оголошують напередодні оприлюдення номінантів на головну премію американського кінематографа - Оскара, яке відбудеться в четвер.

Потенційних кандидатів на Золоту малину цього разу відбирали серед 537 стрічок, які вийшли на екрани США та Канади в період з 1 січня по 31 грудня 2008 року і демонструвалися в кінозалах Лос-Анджелеса і Нью-Йорка принаймні впродовж тижня.

Обранців нагороджують пластиковою ягодою малини, вкритою золотою фарбою з пульверизатора. Кожен приз коштує менше $ 5.

Лідером за кількості Золотих малин є Сильвестр Сталлоне. Він Особисто отримати Золоту малину наважилася лише Холлі Беррі. Вона прийшла на церемонію, тримаючи в руках Оскар, який вона отримала за стрічку Бал монстрів.