Сегодня: Дубині не робили операцію на серці

Reuters

"Йому ввели через пахову артерію спеціальний зонд, який дійшов до судин серця і розтиснув артерію, яку вхопив спазм і не давав крові нормально циркулювати" - заявив Землянський.

"Завдяки тому, що допомогу надали вчасно, Олег Вікторович почуває себе добре, йде на поправку, найближчим часом йому дозволять прогулянки, хоча зазвичай після інфаркту пацієнт повинен лежати в ліжку, не встаючи, 21 день. Як скоро він вийде на роботу, поки що невідомо", - заявив газеті Землянський.

Лікарі розповіли Сегодня, що причиною передінфарктного стану (він же - нестабільна стенокардія) зазвичай є нервові та психічні перевантаження, важкі, затяжні конфлікти в родині або на роботі. Якщо передінфарктному стану вдалося запобігти, період реабілітації займає 2-3 тижні, іноді місяць.

Процедура, яку провели Дубині, називається стенування - це найлегший метод хірургічного лікування при звуженні судин. Зазвичай пацієнт може вставати вже через добу, і тільки в складних випадках пацієнтам у передінфарктному стані проводять операцію аортокоронарного шунтування.

Нагадаємо, у п'ятницю ввечері прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що глава Нафтогаз України Олег Дубина перебуває в реанімації після складної операції на серці.

Учора ввечері канал 1+1 повідомив, що стан здоров'я Дубини після проведення оперативного втручання на серці нормалізується.