Члени Американської кіноакадемії вибрали власників Оскара-2009

Reuters

17 лютого усі бюлетені для голосування, які заповнено членами Кіноакадемії, було передано оргкомітетом Оскара аудиторам із компанії PricewaterhouseCoopers.

Про це повідомляє AFP.

Тепер аудиторам потрібно вручну обробити бюлетені і підрахувати голоси, які подано за номінантів. Імена переможців буде поміщено в конверти, які відкриють лише 22 лютого на сцені кіноцентру Kodak в Лос-Анджелесі, де відбудеться урочиста церемонія вручення премії Оскар.

За традицією, аудитори PricewaterhouseCoopers на час обробки бюлетенів перебувають у засекреченому місці і не контактують із зовнішнім світом. Виготовляються два набори конвертів з іменами переможців, які доставляються до місця проведення урочистої церемонії різними маршрутами.

У 2009 році взяти участь у виборі володарів премії могли 5810 членів Кіноакадемії. Вестиме 81-у церемонію вручення премії Оскар австралійський актор Хью Джекман.

Нагадаємо, 22 січня в Беверлі Хіллз оголосили короткий список номінантів на престижну нагороду в світі кіно - золоту статуетку Оскар. Лідером за кількістю номінацій стала картина Загадкова історія Бенджаміна Баттона. Фільм претендує на нагороду у 13 категоріях.

Як повідомлялося, 13 січня в Лос-Анджелесі завершилося голосування із визначення номінантів на премію Оскар-2009. Прийом бюлетенів припинився згідно із правилами Американської академії кіномистецтва у вівторок, 13 січня, рівно о 03:00 за київським часом.