СКМ у 2008 році мала чистий прибуток 184,5 млн. грн. проти 19 млрд. грн. в 2007 році

Фото: Корреспондент

За заявою, різниця між показниками чистого прибутку ЗАТ СКМ у 2008 і 2007 році, коли чистий прибуток перевищив 19 млрд. гривень, пояснюється проведенням компанією в 2007 році масштабних структурних перетворень, в результаті яких корпоративні права підприємств СКМ були передані європейським дочірнім холдинговим компаніям (які на 100% входять у групу СКМ) у відповідності з галузевим поділом.

"Різниця склала чистий прибуток ЗАТ СКМ 2007 року. До 2008 року компанія СКМ практично завершила реструктуризацію і впродовж року практично не здійснювала таких трансакцій", - зазначено в повідомленні.

За даними звітності, в 2008 році суттєво - майже на 1 млрд. гривень - зменшився обсяг довгострокових боргових зобов'язань ЗАТ СКМ.

За словами генерального директора ЗАТ СКМ Олега Попова, в даний час, у складних фінансових та економічних умовах, компанія зосереджена на правильній розстановці пріоритетів та ефективному використанні ресурсів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, що володіє і керує активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері рітейлу і нерухомості.

У Групу СКМ входять компанії Метінвест Холдинг, ДПЕК, Фарлеп-Інвест, Оптима Телеком, Сегодня Мультимедиа, ТРК Україна, ЕСТА Холдинг, Український Рітейл та інші.

90% акцій ЗАТ СКМ належить бізнесменові Рінату Ахметову.