Хакери атакували сторінку Саакашвілі в Facebook

Внаслідок цього адміністрації сайту довелося на кілька годин заблокувати сторінку Михайла Саакашвілі.

"Досі в мережі Facebook було багато сайтів нібито від імені Саакашвілі. Але жоден з них не був атакований хакерами. Учора ж стало відомо, яка саме сторінка Михайла Саакашвілі на Facebook є офіційною", - сказала заступник глави адміністрації президента Грузії Ірма Надірашвілі.

Передбачається, що атаку вели кілька хакерів через безліч заражених комп'ютерів: причиною блокування сторінки стало одночасне надходження від тисяч користувачів Facebook скарг на сторінку Михайла Саакашвілі.

Як з'ясувалося, скарги відправлялися автоматично за допомогою вірусу, запущеного хакерами.

Адміністрація президента Грузії не виключає, що сторінка могла бути атакована у зв'язку з оголошенням, що 7 жовтня на ній буде розміщено посилання на пряму трансляцію виступу на тбіліській площі Свободи Михайла Саакашвілі і президента Франції Ніколя Саркозі.

Як повідомив посол Франції в Грузії Ерік Фурньє, обидва лідери мають намір обговорити на Тбілісі угоду про припинення вогню від 12 серпня 2008 року.

"Саркозі хоче знову зустрітися з народом Грузії і ще раз висловити солідарність. З моєї суб'єктивної точки зору, цей візит буде дуже емоційним", - зазначив посол в інтерв'ю грузинському телебаченню.