Ринки: Активності на ринку немає

Ринки: Активності на ринку немає
Reuters

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) опустився на 0.14%, досягши рівня в 26.48 пунктів.

У той же час, за розрахунками ГК ТАСК індекс ПФТС знизився на 0,03% до рівня 277,04 пункту. Український ринок акцій показав стандартну картину початку тижня: активність мінімальна, кількість угод і їх обсяг також малі. Зовнішній фон досить неоднозначний. Азійські фондові майданчики закрилися в мінусі ", російські почали торги" в плюсі ", а європейські торгуються різноспрямовано.

Ринки "зависли" в очікуванні чергової порції інформації, яка дасть гравцям поштовх. З одного боку, очікуються нові безпрецедентні пакети допомоги від урядів провідних країн світу, з іншого - макропоказники все так само фіксують результати багаторічної давності, корпорації, як і раніше, публікують дані за прибутками (збитків), які розчаровують.

Український ринок, як і закордонні, - в очікуванні нової інформації, і живе колишніми побоюваннями, як за економіку країни в цілому, так і за фінансовий сектор.

На думку начальника аналітичного відділу КУА ТАСК інвест Андрія Шевчишина, "банківський сектор, через відсутність чіткої державної політики та найближчої зовнішньої підтримки, перебуваючи під тиском" поганих "активів, - є ризиковим активом. Додатковим негативом для сектора виступає провал зборів акціонерів банку Надра, а також інформація про "ухил" відносно Герберта Степича до Райффазен банку Аваль, що ставить під загрозу весь банківський сектор ", - підсумував Андрій Шевчишин.

Начальник відділу міжнародних продажів Phoenix Capital Олена Дегрик також згодна з тим, що побоювання з приводу банків затьмарили надії учасників торгів. "Навіть французький кредитор BNP Paribas повідомив сьогодні, що очікує збитки в четвертому кварталі 2008р. В сумі 1.4 млрд. євро (1.81 млрд. доларів.)".

У черговий раз подешевшали акції АК Банк соціального розвитку Укрсоцбанк (ПФТС: USCB) на 3.03%, що надає найбільший тиск на зниження індексу.

Активність помітна лише по металургійним підприємствам: акції ВАТ Єнакіївський металургійний завод (ПФТС: ENMZ) виросли на 2.15% у 6 оборудках, ВАТ Металургійний комбінат Азовсталь (ПФТС: AZST) (-0.29%) і 2 угоди, ВАТ Алчевський металургійний комбінат (ПФТС : ALMK) (-2.47%) в 1 угоді.

Найбільше зниження показали акції ВАТ Холдингова компанія Луганськтепловоз (ПФТС: LTPL), упав на 12.92%.

Аналітик Foyil Securities прогнозують чергове зниження українського ринку на 1% -2% на сьогоднішній сесії, у той час як у Європі та Азії домінують песимістичні настрої на ринках.

Нагадаємо, що американський ринок акцій показав різноспрямований рух. Приводом для оптимізму став сильний звіт Google, а також прогресу в узгодженні плану стимулювання економіки.

Dow Jones Industrial Average упав на 45,24 пункту (+0,56%) - до 8077,56 пункту.

Standard & Poor's 500 виріс на 4,45 пункту (0,54%), склавши 831,95 пункту.

Nasdaq Composite піднявся на 11,8 пункту (0,81%) - до 1477,29 пункту.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK