Ринки: ПФТС за інерцією зростає

Ринки: ПФТС за інерцією зростає
Reuters

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) показує зростання у 1.32%, досягши рівня в 23.07 пунктів. Найбільше додав індикатор автомобілебудування (39,38%). Проведених угод на ринку до середини дня - 25. Загальний обсяг склав 633 тисячі грн.

Сьогодні ми бачимо зростання по всіх цінних паперах, які беруть участь у торговельній сесії. Винятком стали облігації, що не дивно, враховуючи попередній пропорційний зв'язок між цими інструментами інвестування. Підйом понеділка є продовженням тренду п’ятниці, а нова негативна інформація або не надходила, або ще не встигла вплинути на ринок.

Нагадаємо, минулий тиждень виявився позитивним для українських індексів UAI-50 (FundMarket) і ПФТС - зростання склало 4,35% і 2,09% відповідно.

Серед "блакитних фішок" подорожчали акції Укрсоцбанку (+7.53%), а от із цінними паперами ВАТ Укрнафта і ВАТ Західенерго точних даних на момент виходу огляду не було.

У цілому позитив виглядає наступним чином: ВАТ Суднобудівний завод Залив (+80.00%), ВАТ Дніпропетровський трубний завод (+25.00%), ВАТ Ясинуватський коксохімічний завод (+2.00%), ВАТ Єнакіївський металургійний завод (+1.72%), ВАТ Алчевський металургійний комбінат (+1.49%).

Лідер зростання - ВАТ ХК АвтоКрАЗ (ПФТС: KRAZ) (+133.33%), цей емітент також утримує пальму першості і за обсягом - 125 тисяч грн.

Але, незважаючи на зростання, аналітики залишаються вірними негативним прогнозам.

"Оцінка динаміки індексу на сьогодні: зниження на рівні 1%. Активність кон'юнктурна, з більшою ймовірністю низька, драйвер - замовлення на купівлю-продаж у зв'язку із пониженням рейтингу і низькою ліквідністю", - вважає начальник аналітичного відділу КУА ТАСК інвест Андрій Шевчишин.

"Основним каталізатором є внутрішня невизначеність, що підкріплюється зовнішнім негативом", - зазначає експерт.

Американський фондовий ринок у п'ятницю, 13 лютого, впав, причому індекс Dow Jones Industrial Average опустився до найнижчої позначки із 20 листопада минулого року. Інвестори проявляли обережність напередодні довгих вихідних у США і через відсутність докладної інформації про те, як уряд планує надати підтримку банкам.

Dow Jones Industrial Average упав на 82,35 пункту, або на 1%, до 7850,41 пункту.

S & P 500 закрився зниженням на 8,35 пункту, або на 1%, на позначці 826,84 пункту.

Nasdaq Composite упав на 7,35 пункти, або на 0,5%, і закрився на позначці 1534,36 пункту.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK