Київенерго спростувало заяви про несанкціонований відбір газу

Київенерго спростувало заяви про несанкціонований відбір газу
static.liga.net

Зокрема, РБК-Украина повідомляло, що таку заяву зробив заступник голови Секретаріату Президента Роман Безсмертний на нараді з головами ОДА 11 січня.

У свою чергу Київенерго наголошує, що не має можливості самостійно відбирати паливо, це суперечить технічним умовам роботи станцій.

"Київенерго в складних для країни умовах підтримує фактично за власний рахунок теплозабезпечення столиці. Інформація про несанкціонований відбір газу компрометує не тільки провідну енергокомпанію, але і державних службовців, які в очах суспільства виглядають вкрай непрофесійно, у той час, коли від них очікують зважених кроків. Ми щиро сподіваємося, що Безсмертний не робив заяв на адресу Київенерго про нібито несанкціонований відбір газу і озвучена журналістами інформація є недостовірною ", - заявив прес-секретар АК Київенерго Іванна Майстренко.

У Київенерго заявили, що дійсно мають багатомільйонний борг за енергоносії перед постачальниками палива і неодноразово повідомляли, що причина заборгованості, яка на сьогодні виросла до 1 млрд. грн. без ПДВ, - у відсутності компенсацій компанії з боку Київміськадміністрації за різницю в тарифах.

"Упевнені, що Секретаріат Президента Віктора Ющенка проводить ретельний аналіз ситуації, яка склалася з газопостачанням і теплозабезпеченням столиці та вдячні за те, що керівники держави звертають особливу увагу на стан розрахунків за енергоносії і бачать суперечливу тарифну політику місцевої влади", - заявили в Київенерго.
Сьогодні обидві ТЕЦ Київенерго отримують 3960 млн. кубометрів газу на добу замість необхідних для роботи в нормальних умовах 7,1 млн. кубометрів газу.

Нагадаємо, з 7 січня компанія перейшла на використання мазуту як альтернативного палива. Обидві станції - ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 споживають на добу 3240 тонн мазуту для вироблення теплової та електричної енергії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK