Обама призупинив усі суди на Гуантанамо на чотири місяці

Обама призупинив усі суди на Гуантанамо на чотири місяці
АР

Очікується, що рішення президента почне діяти з середи. Усього буде заморожено 21 справу, включаючи процеси над п'ятьма ув'язненими, яких звинувачено у плануванні терактів 11 вересня 2001, повідомляє агентство Reuters.

Раніше Барак Обама неодноразово заявляв, що протягом перших двох років своєї роботи у Білому домі він закриє в'язницю для підозрюваних у тероризмі на американській базі в затоці Гуантанамо.

Зараз у в'язниці Гуантанамо перебувають близько 250 ув’язнених - це військовополонені, яких захоплено переважно на території Афганістану, Пакистану та Іраку. Більшість із них отримали терміни за звинуваченнями у співробітництві з міжнародною терористичною мережею Аль-Каїда або рухом Талібан.

У грудні минулого року міністр оборони США Роберт Гейтс доручив своїм помічникам розробити план із згортання діяльності в'язниці Гуантанамо.

Нагадаємо, в червні Сенат США розкрив методи допитів у Гуантанамо. У доповіді одного із сенаторів зазначалося, що при допитах ув'язнених у таємних в'язницях використовуються імітація утоплення, позбавлення сну, сексуальне приниження і багато інших методи, які межують із катуваннями (нехай навіть, на думку Пентагону, не переходять цю межу).


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK